Filme Romanesti

Categorie: Aventura 

Regia: Elisabeta Bostan
Cu:Ion Bocancea, Ştefan Ciubotarasu
Gen film:Aventuri
Anul:1965

Ecranizare a mult-iubitelor şi popularelor povestiri semi-autobiografice reunite sub numele de “Amintiri din copilărie”, scrise de autorul Ion Creangă între 1880 şi 1882.

Categorie: Aventura

Regia: Mircea Veroiu
Cu:Ilarion Ciobanu, Mircea Diaconu,Ovidiu Iuliu Moldovan
Gen film:Aventuri
Anul:1980
Durata:72 minute

Prins in farmecele cantaretei Anabelle, Traian vrea sa se insoare, fara sa stie ca, de fapt, fata isi ajuta complicele sa sparga o banca. In cheie mai mult grava decat parodica, continua peripetiile celor trei eroi care au inceput sa o rupa binisor pe englezeste, desi Traian le tine americanilor cursuri de democratie in ardeleneste. Filmul are cai si canonade, cum ii sta bine unui adevarat western, ba chiar si un duel final cu sabii, contributie neaosa la dezvoltarea genului.

Categorie: Aventura, Comedie

Regia: Nicolae Corjos
Cu:Mihai Constantin, Oana Sîrbu,Ştefan Bănică Jr.
Gen film:AventuriComedie
Anul:1987
Durata:95 minute

Un film care a făcut furori la vremea lui printre tinerii din România, Liceeni este povestea de dragoste a doi elevi de liceu. Mihai (Ştefan Bănica Jr.) este un provincial ajuns la un liceu din Bucureşti unde pasiunea sa pentru filosofie şi matematica va fi eclipsată de cea pentru Dana (Oana Sârbu). Idila lor va fi plină de naturaleţe, dar va trece prin multe încercări.

Categorie: Actiune , Thriller

Regia: Sergiu Nicolaescu
Cu:Gheorghe Dinică, Sergiu Nicolaescu, Ilarion Ciobanu
Gen film:Actiune,Thriller
Anul: 1972
Durata:95 minute

Comisarul Roman (Ilarion Ciobanu) si colegul sau, Miclovan (Sergiu Nicolaescu), sunt nevoiti sa lupte impotriva crimei organizate aparute in Bucuresti dupa incheierea razboiului. Metodele rigide ale lui Roman se vad deseori completate de cele neortodoxe ale lui Miclovan. Tot ce isi doresc ei este ca, in final, sa ramana cu mainile curate.Filmul care a lansat cea mai cunoscuta serie de actiune din cinematografia romaneasca – seria Comisarului. “Cu miinile curate” este unul dintre cele mai cunoscute filme realizate de Sergiu Nicolaescu. Adevarat thriller al cinematografiei romanesti, filmul imbina caracteristicile genului politist cu intriga de tip politic. Filmul a creat o galerie de personaje antologice dintre care demne de mentionat sunt Miclovan, Semaca, Lascarica.“Cu prestigiul sifonat … Securitatea avea nevoie de recoafarea mitului ei. Functia aceasta urma sa fie indeplinita … si de filmele cu gangsteri si cu justitiari politisti … cu un succes de casa preliminat si cu o functie manipulatorie asigurata” (Bujor T. Ripeanu).

 

Categorie : Comedie
Actori : , , , , ,  

Este povestea tragicomica a trei tineri rurali, dintr-o localitate in care este declarata gripa aviara. Afacerile merg prost; oricit s-ar fura, nu ajuta la nimic. Dornici sa emigreze, intra in legatura cu afaceristul Maricel (interpretat de Rica Raducanu), care le poate facilita intrarea in Legiunea Straina.

Categorie:Comedie/Family/Drama

Actori:Stefan Banica Jr. Ion Sapdaru. Pavel Bartos Alina Chivulescu

Horatiu este un pusti de 8 ani care, spre mirarea tuturor, este inca fascinat de existenta unui Mos Craciun pe care il asteapta cu nerabdare an dupa an. Acum baietelul primeste in cadou sansa de a petrece ziua din ajunul Craciunului in Mall. Horatiu este fericit si curios nevoie mare, insa nu stie ca ceea ce lui i se parea ca va fi o distractiva zi in lumea entuziasmanta a oamenilor mari, se va transforma intr-o aventura...

 

Make a Free Website with Yola.